Kalabalık kahvaltı sofralarına çok yakışan pratik lezzet: Yumurtalı ekmek tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri
Kahvaltı sofrasına lezzet katmak isteyenler için ev yapımı yumurtalı ekmek tarifi harika bir seçenek. Pratik ve doyurucu bir kahvaltı için yumurta ve kızarmış ekmekten daha iyi bir şey yoktur. Bu tarif sabahları size zaman kazandırır ve lezzetli bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bu leziz ve hazırlaması kolay kahvaltı her sabah sofranızın vazgeçilmezi olacak. Kuyu, Kalabalık kahvaltı sofralarına yakışan bu pratik lezzet nasıl yapılır? İşte, yumurtalı ekmek tarifi…
YUMURTA EKMEK TARİFİ
Malzemeler:
1 dilim bayat ekmek
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak:
5 yemek kaşığı yağ
YUMURTA EKMEK NASIL YAPILIR
Yumurtaları derin bir kaseye kırıp tuzu ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpıyoruz.
Sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak unu ekledikten sonra tel çırpıcıyla iyice çırpın.
Yumurta karışımı hazır olacak.
Bayat ekmeği kesin.
Dilimlerin önünü ve arkasını yumurta karışımına tamamen kaplanacak şekilde kaplayın.
Isıtılmış tavaya yağı ekleyip yumurtaya bulanmış ekmeklerin her iki tarafını da kızartın.
Servis tabağına aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!