Doğal Probiyotik Gücü: Ev Yapımı Kefir Tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

0

probiyotik zengin kefirBağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirime yardımcı olan harika bir içecektir. Üstelik evde doğal ve katkı maddesi olmadan hazırlamak çok basit! İşte ev yapımı kefirin adım adım tarifi…

Malzemeler

  • Günde 1 litre pastörize süt
  • 1 çay kaşığı kefir mayası (kefir taneleri)
  • cam kavanoz
  • Plastik süzgeç ve kaşık

Nasıl yapılır

Sütü hazırlayın:

Sütü hafifçe ısıtın; Çok sıcak ya da çok soğuk olmamalıdır. Ilık süt, fermantasyon için ideal ortamı oluşturur.

Kefir mayasını ekleyin:

Isıtılmış sütü bir cam kavanoza dökün ve kefir mayasını ekleyin. Karıştırmak için plastik bir kaşık kullanın (metal kaşıktan kaçının).

Fermantasyon süreci:

Kavanozun kapağını hava geçirmez şekilde kapatmadan üzerini temiz bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 24 saat bekletin. Bu süre zarfında süt kefir haline gelecektir.

Filtreleyin ve saklayın:

Fermente kefiri plastik süzgeç yardımıyla süzerek kefir tanelerini ayırın. Elde ettiğiniz kefiri cam şişeye aktarıp buzdolabında saklayın.

Yeniden kullanın:

Ayırdığınız kefir tanelerini temiz suyla yıkayarak tekrar kullanabilirsiniz. Yeni sütle aynı prosedürleri takip ederek sürekli olarak kefir yapabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

gaziantep escort