Doğal Probiyotik Gücü: Ev Yapımı Kefir Tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

0

probiyotik zengin kefirBağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirime yardımcı olan harika bir içecektir. Üstelik evde doğal ve katkı maddesi olmadan hazırlamak çok basit! İşte ev yapımı kefirin adım adım tarifi…

Malzemeler

  • Günde 1 litre pastörize süt
  • 1 çay kaşığı kefir mayası (kefir taneleri)
  • cam kavanoz
  • Plastik süzgeç ve kaşık

Nasıl yapılır

Sütü hazırlayın:

Sütü hafifçe ısıtın; Çok sıcak ya da çok soğuk olmamalıdır. Ilık süt, fermantasyon için ideal ortamı oluşturur.

Kefir mayasını ekleyin:

Isıtılmış sütü bir cam kavanoza dökün ve kefir mayasını ekleyin. Karıştırmak için plastik bir kaşık kullanın (metal kaşıktan kaçının).

Fermantasyon süreci:

Kavanozun kapağını hava geçirmez şekilde kapatmadan üzerini temiz bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 24 saat bekletin. Bu süre zarfında süt kefir haline gelecektir.

Filtreleyin ve saklayın:

Fermente kefiri plastik süzgeç yardımıyla süzerek kefir tanelerini ayırın. Elde ettiğiniz kefiri cam şişeye aktarıp buzdolabında saklayın.

Yeniden kullanın:

Ayırdığınız kefir tanelerini temiz suyla yıkayarak tekrar kullanabilirsiniz. Yeni sütle aynı prosedürleri takip ederek sürekli olarak kefir yapabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku

jojobet giriş jojobet giriş jojobet jojobet giriş betturkey giriş jojobet
gaziantep escort gaziantep escort