Dünya mutfağının en popüler yemeklerinden biri, İsveç köfteleri (İsveç köfteleri), köfte özel baharatlarla hazırlanır ve kremalı bir sosla tanışır. Hem ana tabak olarak hem de farklı konturlarla servis edilebilen bu lezzet, patates püresi ve erişte ile mükemmel bir uyum sağlar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, klasik köfte tariflerine farklı bir dokunuş ekleyebileceğiniz ve masalarınıza zarafet ve lezzet getirebileceğiniz İsveç köfteleri. Kuyu, Kremalı soslu efsanevi bir lezzet olan bu yemek nasıl hazırlanır? İşte İsveç köfteleri …
Malzeme
Köfte için:
- 500 g kıyılmış et (yarım sığır eti ve kuzu tercih edilebilir)
- 1 soğan (rendelenmiş)
- 1 sarımsak karanfil (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek (ufalanmış)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu (veya sıcak su + bouillon)
- 1 bardak krema
- Tuz, karabiber
Yapı
- Büyük bir kapta kıyma, soğan, ekmek, yumurta, süt ve baharatları yoğurun. Harçtan daha küçük yuvarlak köfte yapın.
- Köfte altın kahverengi olana kadar tavada biraz yağ ile pişirin. Fazla yağı boşaltmak için havlu kartını alın.
- Tavadaki tereyağını eritin, unu ekleyin ve hafifçe kızartın. Et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak karıştırın. Sonra kremayı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Köfteleri sosu alın ve birkaç dakika düşük ateşte pişirin.
- Sıcak, tercihen patates püresi, makarna veya pirinç ile servis yapın.